29 Ocak 2013 Salı

MAC Studio Fix Pudra


Bugün ne yazsam diye düşünürken blogtakilerle karşılaştırma yapabileceğim bir post hazırladım. Daha önce max factor creme puff u anlatmıştım fikir vermesi açısından karşılaştırmaları olarak anlatacağım.

Bu zamana kadar çok fazla pudra ve pudra fondöten tarzı ürünler kullandım bu arada 32 yaşındayım ve lise son sınıftan beri kozmetik ürünleriyle haşır neşirim ancak bu kadar uzun zaman geçti ben önce creme puff daha sonrada mac studio fixte karar kıldım hem sürekli kullanım açısından fiyatınında makul olması gerekli diye düşünüyorum çünkü pudralar bende uzun vadede biten ürünlerden değil malesef hemde ihtiyacımı dörtdörtlük karşılaması gerekli idi benim için.



Ambaljından başlarsak klasik mac msf tarzı bir kutu içinde ancak tek farkı alt tarafındaki bölmede delikli ızgaraları mevcut ki bence süngerin bu şekilde hava alması kötü kokuları önlemesi açısından bir alternatif olarak düşünülebilir. Tabi sünger değilde frıça kullanıyorsanız gereksiz bir aparat olacaktır. Ayrıca aynasıda iş görüyor diyebilirim tabi renk siyah olduğu için leke önlemek ne mümkün :) siyah ambalajında bir asaleti bir ağırlığı var ama değil mi ? :)









Benim rengim nc35

Pembelik yok sarı alttonlu ve açık buğday tenliler için uygun ki max factor creme puff bu konuda gerçekten çok yetersiz sınırlı sayıda ve pespembe alttonlu pudra fondöten seçeneğiyle herkese hitab etmiyor yani renk sıkıntı var diye düşünüyorum ancak mac te böyle bir sorunla karşılaşmak imkansız bence çünkü yok yok.

Kapatıcılığına gelirsek ikiside aynı benim için ama studio fix daha kadifemsi uygulaması çok daha keyifli ve konforlu . Eğer fondöten üstüne uygulayacaksam aslında hiç elim gitmiyor bu pudraya çünkü kat kat görüntüden hoşlanmıyorum fırçayla uygulasam bile ağır geliyor ki ben özel günler dışında fondöten hiç kullanmıyorum kullandığımda da üstüne sexy mama geçiyorum ve yeterli oluyor benim için. Eğer tek başına uygulayacaksam temizleyip nemlendirdiğim cildime önce kapatıcımı uyguladıktan sonra yoğun kapatıcılık istersem süngeriyle doğal bir bitiş istersem sık kıllı kabuki tarzı fırçalarla uyguluyorum .

Parlama yapmıyor diyemiyorum malesef bugüne kadar öyle mucizevi bir ürünle karşılaşmadım bence isviçreli bilim adamları işi gücü bırakıp buna bir çare bulsunlar lütfen :)





Fiyatı 80 tl civarında . Bittikçe alacağım ürünlerden alıp kullanıp memnun kalmayan yoktur diye düşünüyorum istisnalar dışında . Eğer sizde benim gibi bir pudra canavarıysanız ve fiyatı her 2 ayda bir tazelemek için yüksek geliyorsa çaremize max factor creme puff  yetişiyor dönüşümlü kullanıldığında uzun süre kullanılabilecek ürünlerden diyor ve bu soğuk izmir akşamında huzurlarınızdan ayrılıyorum :)








1 yorum:

  1. Seni mimledim canım.. Buradan:
    http://cosmodemo.blogspot.com/2013/01/mimlenmisim.html

    YanıtlaSil